Arabulucular dernek çatısında toplanıyor

Arabuluculuk eğitimlerini tamamlayarak Adalet Bakanlığı siciline kaydolan arabulucular dernek çatışı altında toplanıyor.

Ankara’da bir araya gelen arabulucular, mesleğin toplum ve hukuk camiası nezdinde tanıtılması için Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği çatısı altında çalışma başlattı.

arabulucular 2

Zevkle yapılacak bir işten para kazanma fırsatı

Çalışmada, açılış konuşması yapan dernek başkanı Av. Şamil Demir, arabuluculuk mesleğini para kazanılacak bir iş fırsatı olmaktan çok, aralarında uyuşmazlık olan insanların barışçıl çözümler bulmalarına yardımcı olarak, zevkle ve istenerek yapılacak bir işten para kazanma fırsatı olarak gördüklerini söyledi.

Yargının yükünü almaya hazırız

Genel sekreter Av. Nur Özden, arabulucular olarak uzun yıllar süren ve tıkanmış yargının yükünü almaya hazır olduklarını, toplumsal uzlaşmaya katkı sağlamak için gönüllü olduklarını, bunun için mesleğin topluma ve hukuk camiasına doğru anlatılması gerektiğini ifade etti.

arabulucular 1

Tanıtım ve eğitim atağı

Projelerden sorumlu başkan yardımcısı Av. Hamdi Can Ünsal, toplantıda arabuluculuk mesleğinin   tanıtımı için yapılması gerekenler ve muhtemel çalışma alanlarının değerlendirildiğini, Ankara’da faaliyet gösteren Üniversite ve kurumlarla ortak çalışma yapılması, Avrupa Birliği ve Devlet fonlarından yararlanılarak tanıtım ve eğitim faaliyetlerinde bulunulmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Haberler kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.