Online arabuluculuk hayal değil

Online arabuluculuk hizmeti verme düşüncesi hiç de yeni değildir. Hatta bu alanda alınmış patentler söz konusudur. Online arabuluculuk modern, teknolojik gelişmelerin her an verilen hizmete dahil edilmesiyle gün geçtikçe ilerleme ve ivme kazanmaktadır. Bu yapılırken web tabanlı uygulamalar ve ses ve görüntü aktarım teknolojileri öne çıkmaktadır. Normal şartlarda arabuluculuk faaliyetine katılmak için zaman ayırmak, yolculuk yaparak bir yere gitmek, diğer tarafla yüz yüze gelmek gerekirken, online arabuluculukta  çalışan gerçek zamanlı uygulamalar bunların çoğunu gereksiz kılmakta özellikle mesafe ve konumu önemsizleştirmektedir.

Öte yandan online arabuluculuk gerek hizmet verenler gerekse alanlar için daha az masrafa yol açmaktadır. Sunulan imkanlar sayesinde  taraflar birbirlerinden ne kadar uzakta olursa olsunlar birbirlerini görebilmekte ve konuşabilmektedirler. Böylece geleneksel yüz yüze arabuluculuğun tüm avantajlarının yaşanması sağlanmaktadır. Arabulucu sağlanan sanal ortamda müzakereleri yönetir. Anlatılanları hayata geçiren bir arabuluculuk grubunun tanıtım videosunu ilginize sunuyoruz:

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Online Uyuşmazlık Çözümü kategorisine gönderilmiş ve , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.