Karakteriniz arabuluculuğa uygun mu?

Conversaton of business peopleYabancı ve Türkçe kaynaklarda arabuluculuğun yasal boyutları, etik kuralları,  eğitim kurumları gibi birçok konuda yazılara ulaşmak mümkün. Ancak bu kaynakların incelenmesi sonucunda bir insanın arabuluculuk mesleğine uygunluğunu tartabilmesi ve bu mesleği seçebilmesi için yol gösterecek pek az yazı var. Arabulucuların tecrübelerini paylaşmak için yazdıkları yazılar da genellikle bir başarı hikayesi anlatıldığından, yeni başlayanları heveslendirmesi dışında kendilerini ölçmelerini sağlayacak pek az veri içeriyor.

Arabulucu.com anasayfasından yeni yayına verdiğim kısacık “Arabulucunun Özellikleri” yazısı işte  bahsettiğim eksikliği en güzel tamamlayabilecek yazılardan birisidir. Bu yazının ilk paragrafından da anlaşılabileceği gibi, arabuluculuk sonradan kazanılabilecek birçok yetenek yanında, arabuluculuk yapacaklarda zaten var olması gereken ya da geşiştirilmeye açık bazı karakter özelliklerinin gerekliliğini gözler önüne seriyor.

Yasal düzenleme beklentisiyle arabuluculukla ilgilenen insanların arttığı şu günlerde, insanların karakterlerinin arabuluculuğa uygunluğu açısından öz denetimlerini yaparken İmperati ‘nin yazısındaki kriterleri dikkatlice düşünmeleri gerektiğine inanıyorum. Böylece yeni bir meslek edinmek amacıyla çıkılan yolda zaman ve para kayıpları en aza inmiş olacaktır.

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Arabuluculukta Kariyer, Geleceği Görmek kategorisine gönderilmiş ve , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.