Arabuluculuk öncesi sessizlik…

Gün geçtikçe ilgi uyandıran arabuluculuk, meclisin yeni çalışma döneminin başlamasıyla birlikte gündemi daha yoğun olarak meşgul edeceğe benziyor. Tasarının meclis gündemine gelmesiyle birlikte, oldukça hareketli tartışmaların yaşanacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Hukukçu milletvelillerinin meclisteki çoğunluğunun, tartışmalara büyük ölçüde yön vereceğine inanıyorum. Bu aşamada barolar ve barolar birliğinin de müdahil olmasıyla birlikte hukukçuların tasarı nedeniyle meydana gelebilecek hak kayıplarının da en aza inmesi sözkonusu olacaktır.

Arabuluculuk mesleğine yön verecek ve çalışma şartlarını ve eğitim standartlarını belirleyecek olan yasal düzenleme, ülkemizi dünya standartlarında uyuşmazlık çözümüne kavuşturmak gibi yüksek bir hedefi gözetiyor. Hedef ve beklentilerin yüksekliği aynı oranda hararetli tartışmaların da yaşanmasına yol açacağından, şu günlerdeki sessizliğin büyük ölçüde bozulacağına inanıyorum.

Arabuluculuk Yasa Tasarısı ‘nın bazı maddeleri ile ilgili görüşlerimi okumak için tıklayınız.

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Arabuluculuk Eğitimi, Arabuluculukta Kariyer, Geleceği Görmek kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.