Türk Dışişleri Arabuluculuğu Kurumsal Hale Getiriyor

Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’da bir “Çatışma Çözüm Merkezi” açarak, uluslararası arabuluculuk çalışmalarını kurumsallaştırmaya hazırlanıyor.

İstanbul Four Seasons Hotel’de yapılan 21. Yüzyılın Başında Bölgesel/Küresel Düzen ve Türk Diplomasisi konulu uluslararası konferansa katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Taraf Gazetesi‘ne yaptığı açıklamada, uluslararası diploması alanındaki çalışmaların bir parçası olarak, “Çatışma Çözüm Merkezi” kuracaklarını söyledi. Davutoğlu “Bunun kararını aldık. Ankara’da yapılan Büyükelçiler Konferansı’nda karara bağlamıştık” dedi.

Sivil çözümler

4-8 Ocak’ta yapılan 2. Büyükelçiler Konferansı’na Türkiye’yi temsil eden büyükelçilerin yanı sıra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Japonya, Brezilya ve Almanya Dışişleri Bakanları da konuşmacı olarak katılmıştı.

Çatışma Çözüm Merkezi’nin İstanbul’da kurulacağını belirten Ahmet Davutoğlu, merkezin açılışıyla ilgili tarih vermekten kaçındı. Dünyada çok sayıda örneği bulunan çatışma çözüm merkezleri, konuyla ilgili akademisyenlerin, bürokratların, sivil toplum temsilcilerinin biraraya geldiği kurumlar olarak çalışıyor, devletlerarası çatışmaların çözülmesinde aktif rol oynuyor.

117 kişi katıldı

İki gün süren ve önceki gün tamamlanan 21. Yüzyılın Başında Bölgesel/Küresel Düzen ve Türk Diplomasisi konulu konferansa eski İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi ile 117 diplomat akademisyen ve düşünce kuruluşu üyesi katıldı.

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Etkinlikler, Geleceği Görmek, Haberler, Uluslararası Arabuluculuk kategorisine gönderilmiş ve , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.