BM’nin siyasal arabuluculuk direktörü bir Türk

Büyükelçi Levent Bilman, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından, siyasal ve arabuluculuk birimi direktörlüğüne atandı.

Yeni görevine gelecek yıl başlayacak olan Bilman, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin siyasi yardımcısına, çatışmaların önlenmesi ve arabuluculuk başta olmak üzere uluslararası ilişkileri ilgilendiren tüm konularda danışmanlık yapacak. Politika belirlenmesine katkıda bulunacak olan Bilman, Birleşmiş Milletler’in arabuluculuk çalışmalarını yürütecek, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri adına bölgesel örgütlerle ilişkileri sürdürecek.

Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklamayla atamadan memnuniyet duyduğunu duyurdu ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’e katkılarının daha da güçleneceğini bildirdi.

1999- 2003 yılları arasında Türkiye’nin Birleşmiş Milletler nezdindeki daimi temsilciliği’nde görev yapan Bilman, 2007- 2008 yıllarında Dışişleri Bakanlığı sözcüsüydü. Bilman, 2008’den bu yana ise Türkiye’nin Hindistan’daki büyükelçisi görevini sürdürüyordu.

Kaynak: NTV

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Haberler, Siyasi Uzlaşma, Uluslararası Arabuluculuk kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.