Fark yaratan akran arabulucular

İzmir de gerçekleştirilen anlamazlık çözümü, müzakere ve akran arabuluculuk projesi, Sabancı Vakfı tarafından fark yaratan proje seçildi. Arabuluculuğa ilgisi olanlar için oldukça aydınlatıcı olan projenin klibi aşağıda izlenebilir:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7MjX4QWT8Gc&feature=channel_video_title[/youtube]

“Fark Yaratanlar” programının 18 Kasım 2011 tarihindeki konuğu, liselerde yaşanan sorunlara müzakereci öğrenciler aracılığıyla çözüm getirmeyi amaçlayan Prof. Dr. Abbas Türnüklü, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Abbas Türnüklü, liselerde öğrenciler arasında yaşanan çatışmaları çözmek hedefiyle müzakere sistemini geliştirdi. Rehberlik öğretmenleri tarafından uygulanan müzakere sistemiyle, anlaşmazlığın doğası, müzakere, iletişim, öfke yönetim ve arabuluculuk becerileri gibi konuları içeren 30 saatlik bir eğitim sonucu her okulda arabulucu ve müzakereci öğrenciler yetiştiriliyor. Okulun barıştırıcıları, uzlaştırıcıları olarak görev yapan öğrenciler, çatışma yaşayan öğrenciler arasındaki sorunları çözüyor.

Prof. Dr. Abbas Türnüklü, “Anlaşmazlık Çözümü, Müzakere ve Akran-Arabuluculuk Eğitim Programı: Liselerde Şiddetin Önlenmesi” adlı bir de kitap hazırladı. Okuldaki sorunları ve bunlara karşı alınabilecek çözümleri içeren kitabın ders kitabı haline getirilerek tüm Türkiye’deki okullara dağıtılması hedefleniyor.

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Akran Arabuluculuk, Arabuluculuk Eğitimi, video kategorisine gönderilmiş ve ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.