Üniversite çatısında yapılacak arabuluculuk eğitimi avantaj sağlar

Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısı meclis komisyonlarında görüşülmeye devam ederken, bu alanda eğitim vermeye talip olan Başkent Üniversitesi de hazırlıklarını tamamlayarak “Alternatif Uyuşmazlık Çözümü ve Arabuluculuk” sertifika programını duyurdu. Arabuluculuk eğitiminin bir üniversitenin kurumsal çatısında yapılması konusunda ilk örnek olan eğitim programı, oldukça geniş bir müfredatla katılımcılara dünya standartlarında arabuluculuk becerileri kazandırmayı amaçlıyor.

Ayrıca eğitim kurumlarının gelecekteki yapıları ve yeterlilikleri konusunda da örnek olacak olan program, gelişigüzel eğitim programlarıyla ve sadece ticari kaygıylarla yapılacak “dershanecilik” tarzındaki eğitimlerin önünü en baştan kesmesi açısından da önemli bir girişim olarak değerlendirilebilir. Arabuluculuk eğitiminde benimsenecek bilimsel yaklaşım, mesleğin kalitesini de yükseltecek, nitelikli bilgilerle yoğrulmuş yetenekler, başarılı sonuçları kendiliğinden getirecektir.

Bu arada çeşitli kesimlerden yazarların kaleme aldığı makaleleri de yayınlamaya devam ediyoruz. Son olarak SPK üyesi Sn. İlhami Öztürk ‘ün yazdığı Arabuluculuk Süreci başlıklı makeleyi de okucularımıza sunmuş bulunuyoruz.

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Arabuluculuk Eğitimi, Geleceği Görmek, Haberler kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.