Tarhan: arabuluculuk tasarısı bizi dehşete düşürüyor

T24 gazetesinin haberine göre CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, adı “Devlet Sırrı”, “Arabuluculuk” ve “Terörün finansmanının önlemesi” olan  ve AKP hükümetinin diktatoryal  özentilerini  bir kez daha gösterecek yasa tasarılarının hazırlandığını kaydetti.  Tarhan Cumhuriyet gazetesinde yazdığı “Denetlenemez güçlerine güç katmak istiyorlar” başlıklı yazıda “arkasında yatanları fark ettiğinizde sizi dehşete düşürecek yasa tasarıları geliyor” dedi

Tarhan’a göre; “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Yasa Tasarısı ile yeni bir sır ortamı yaratıldığı görülüyor. Hukuksal uyuşmazlıkların mevcut hukuk düzenine ve yargıya alternatif bir yapı içinde çözüm yolu olarak ortaya konması, çoğul hukuk düzeni özlemlerini kısa yoldan gerçekleştirmenin en elverişli yöntemidir. Bu sayede, gizlice yapılan ve medeni olmayan bir yoldan gerçekleştirilmiş şeri ya da feodal çözüm metotlarının medeni hukuka monte edilmesinin yolu açılabilir. Özellikle de aile hukuku, evlenme ve boşanmada uygulanmasının yaratacağı sonuçları düşünün. Bu meri hukuk düzeni ile çatışan bir paralel yapının egemen olmasına zemin yaratabilir. Biz komisyonlarda ve genel kurulda bu konuda gerekli uyarılarda bulunacağız. Ancak iktidarın demokrasinin gerektirdiği her şeyin tersini yaptığı düşünülürse, bu konuda da umutlu olmanın mümkün olmadığı değerlendirilmelidir.”.

Facebook yorumları

comments

Powered by Facebook Comments

Bu yazı Doğrular ve Yanlışlar, Haberler kategorisine gönderilmiş ve , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Tarhan: arabuluculuk tasarısı bizi dehşete düşürüyor için 1 cevap

  1. Ş.ŞIPKA der ki:

    Aile Hukuku alanında arabuluculuk uygulanamaz. Zira tasarının ilk maddesinde “üzerinde serbestçe tasarruf edilebilecek” uyuşmazlıklarda geçerlidir. Hukukçu olanlar bunu anlayabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.